Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

S.O. SOEST O19 1 DOOR NAAR TWEEDE RONDE BEKERTOURNOOI

Zondag 16 september 2018

Na een uur vertraging in verband met het uitlopen van een andere wedstrijd en het niet aanwezig zijn van een scheidsrechter begon de O19 1 in Utrecht tegen PVC O19 1 aan de wedstrijd. Door het lange wachten wellicht de concentratie op een lager pitje, maar daar bleek niets van. Binnen vijf minuten stond de O19 1 op een 0-2 voorsprong. Door twee keer goed druk te zetten op het middenveld van PVC stuurde eerst Luc de bal diep op Youp aan de rechterzijde, voorzet op maat voor Dion 0-1, daarna soortgelijke aanval via de linkerkant, Huey onderschepte, Dion kreeg de bal mee en de voorzet werd bij de 2e paal binnen getikt door Badr.

Soest was duidelijk een klasse beter dan PVC, kreeg hierna veel kansen uit goed opbouwend voetbal, maar de doelman van PVC stond vaak in de weg. Uit het niets wist Badr, zoals dat wel vaker gebeurd, het doel wel te vinden, na een korte passeerbeweging net buiten het strafschopgebied, schoot hij de bal in de kruising 0-3. Vlak voor de rust een vrije bal voor PVC, de muur werd goed neergezet, waarna de bal over de muur in de hoek werd geschoten 1-3. Hierna nog 2x een kans voor Youp en een redding van Sten op een schot van PVC. Kort na de rust kwam PVC wel heel makkelijk op 2-3. Dit leidde gelukkig tot een signaal binnen de ploeg dat het tempo omhoog moest en er agressiever gespeeld moest worden. Na een prima aanval werd Didier, na een passeeractie, net binnen het strafschopgebied onderuit gehaald, strafschop: Didier 2-4. PVC kon het hierna niet echt meer belopen, de O19 1 kreeg veel kansen (te veel werden er gemist) en de grensrechter van PVC probeerde zijn ploeg nog wat te helpen om een grote nederlaag te voorkomen. Miquel zorgde voor de 2-5, na een goede combinatie tussen Tycho en Youp. Direct daarna was het wederom Miquel die vrij kwam voor de doelman door goed druk zetten van Dion 2-6. Een vrije bal van Tycho werd nog knap uit de kruising getikt door de doelman van PVC.  Eindstand werd bepaald door Tycho, voorbereidende werk van Miquel 2-7.

Volgende week de start van de competitie, uit tegen DOVO O19 2  te 12.45 uur, de voorbereiding daarop was goed, is de O19 1 er klaar voor?

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel, Luc Hooft, Wouter Scheeren (67. Rogier Eggens), Huey de Jong, Stijn Jansen, Rogier Eggens, (45. Tycho Wolfsen), Miquel van Ginkel, Badr Maamri (43. Didier Aprahamian), Youp van Zonneveld, Dion Looysen.